Taiko
Menu

Draco Taiko

Draco Taiko és un grup de Taiko creat el 2016. Està  format per 12 persones del Zen Sangha de la Fundació Lotus Blau. El Zen Sangha es va crear el 2001.

El Draco Taiko té la primera escola de Taiko a Catalunya, Espanya. Està ubicada a la ciutat de Mataró i es va obrir el 2018.

Història

La seva història comença en un retir de meditació Zen de la Fundació. A part de les pràctiques de Sumie, Shodo i Zazen que es fan habitualment en els retirs, es va decidir introduir el Taiko com a forma d’art contemplatiu. D’aquesta manera es volia també estimular els participants i així evitar la son a les estones de meditació. Tal va ser l’èxit del repicar, que una setmana més tard en David Urgeles, actual director de la Fundació Lotus Blau, va obrir les inscripcions per a aquells que estiguessin interessats a formar un grup de taiko. Es van presentar 13 persones i Draco Taiko es va fer realitat.

I com aprendre la tècnica?

A la zona de Barcelona no hi havia instrucció disponible, de manera que es va haver de recórrer a l’aprenentatge a través d’internet i de la lectura per saber sobre procediment i història. D’aquesta manera, de mica en mica, vam anar fent camí, ens vam anar fent. Vam començar a rodar.

Quatre mesos més tard ja teníem 16 taikos pel grup. Després vam buscar instrucció de taiko a Espanya i vam conèixer la Isabel Romeo de la qual vam rebre instrucció i una ajuda inicial, i amb la qual seguim mantenint una estreta relació com a mestra i cooperadora del projecte Draco. També ens van ajudar els tutorials del web Kadon i el fet que alguns dels membres de Draco tenen formació musical. Més endevant van arribar els cursos al Japó amb Masaki Kurumaya Sensei.

Dos anys més tard de la seva creació, Draco Taiko ja tenia entre l’escola i el grup, més de 30 Taikos entre shimes, nagados, okedos i odaikos: un molt gran de 160cm i dos de 110cm de diàmetre.

Tanmateix, el Taiko no és només tocar un tambor…

Per què el Taiko?

Perquè forma part de la pràctica del Zen Sangha de la Fundació Lotus Blau. Perquè ens ajuda a connectar amb nosaltres mateixos, amb allò que viu més profund dins nostre, amb la natura i perquè és una forma d’introspecció i de treball personal. Perquè fa vibrar, és divertit i dóna vitalitat. Perquè dóna l’oportunitat d’intimar amb altres persones, de compartir, de fer ressò d’uns valors, de protestar contra les injustícies; per una major consciència.

Per què Draco?

Perquè és un nom en llatí, llengua arrelada a la península Ibèrica, d’on som. Perquè el drac és un emblema local i a la vegada internacional. Perquè uneix orient i occident. Pel seu significat mitològic. Per ser ferotge i càlid al mateix temps. Perquè és el símbol de la saviesa i de la fortalesa. Perquè sempre està disposat a ajudar.

En l’actualitat, el Taiko s’ha convertit en una activitat molt important de la Fundació Lotus Blau.

Tots els fons recaptats per Draco Taiko van íntegrament destinats a la Fundació Lotus Blau, a excepció de les despeses implícites en cada actuació.

Un molt bon record dels dies d’instrucció amb la Isabel Romeo 😉

taiko en España

… i els cursos amb Masaki Kurumaya Sensei al Japo

Taiko en España

DRACO TAIKO, el grup de taiko a Espanya de la Fundació Lotus Blau, guanya el Primer Premi dels grups d’animació de la Marató de Barcelona 2018!!

El 2018 Draco Taiko es va estrenar en l’animació als corredors de la Marató de Barcelona. Els seus 12 components van estar marcant el ritme les 4 hores que va durar la Marató. Sense parar. Amb tot el seu cor i passió.
El 30 de maig Zurich va atorgar el Primer Premi a Draco Taiko per unanimitat en les votacions, d’entre 42 grups de música participants.
Draco Taiko assaja cada setmana i no deixa de preparar noves actuacions.

Taiko Barcelona