Taiko
Menu

Draco Taiko

Draco Taiko és un grup format per 12 persones del Zen Sangha de la Fundació Lotus. La seva història comença en un retir de meditació Zen de la Fundació on, a part de les pràctiques de Sumie, Shodo i Zazen, es va decidir introduir el Taiko (tocant primer amb pots d’olives de plàstic grans) com a forma d’art contemplatiu i per estimular una mica els participants i així evitar la son a les estones de meditació. Tal va ser l’èxit que una setmana més tard en David Urgeles, actual director de la Fundació Lotus Blau, va obrir les inscripcions per a aquells que estiguessin interessats a formar un grup. Es van presentar 13 persones i Draco Taiko es va fer realitat.

I com aprendre la tècnica? A la zona de Barcelona no hi havia instrucció disponible, de manera que es va haver de recórrer a l’aprenentatge a través d’internet i de la lectura per saber sobre procediment i història. D’aquesta manera, de mica en mica, vam anar fent camí, ens vam anar fent; vam començar a rodar… Vam engegar el projecte utilitzant pots de plàstic i amb exercicis bàsics de percussió. Quatre mesos més tard ja teníem els 16 taikos del grup. Després vam conèixer la Isabel Romeo de la qual vam rebre instrucció i una ajuda inicial, i amb la qual seguim mantenint una estreta relació com a mestra i cooperadora del projecte Draco. També ens van ajudar els tutorials del web Kadon i el fet que alguns dels membres de Draco tenen formació musical. I mÉs endevant van arribar els cursos al Japó amb Masaki Kurumaya Sensei. Tanmateix, el Taiko no és només tocar un tambor…

Per què el Taiko? Perquè forma part de la pràctica del Zen Sangha de la Fundació Lotus. Perquè ens ajuda a connectar amb nosaltres mateixos, amb allò que viu més profund dins nostre, amb la natura i perquè és una forma d’introspecció i de treball personal. Perquè fa vibrar, és divertit i dóna vitalitat; perquè dóna l’oportunitat d’intimar amb altres persones, de compartir, de fer ressò d’uns valors, de protestar contra les injustícies; per una major consciència.

En l’actualitat, el Taiko s’ha convertit en una activitat molt important de la Fundació Lotus.

Tots els fons recaptats per Draco Taiko van íntegrament destinats a la Fundació Lotus Blau, a excepció de les despeses implícites en cada actuació.

Per què Draco? Perquè és un nom en llatí, llengua arrelada a la península Ibèrica, d’on som. Perquè el drac és un emblema local i a la vegada internacional. Perquè uneix orient i occident. Pel seu significat mitològic. Per ser ferotge i càlid al mateix temps. Perquè és el símbol de la saviesa i de la fortalesa. Perquè sempre està disposat a ajudar.

Un molt bon record dels dies d’instrucció amb la Isabel Romeo 😉

… i els cursos amb Masaki Kurumaya Sensei al Japo

DRACO TAIKO, el grup de Taiko de la Fundació Lotus Blau, guanya el Primer Premi dels grups d’animació de la Marató de Barcelona 2018!!

El 2018 Draco Taiko es va estrenar en l’animació als corredors de la Marató de Barcelona. Els seus 12 components van estar marcant el ritme les 4 hores que va durar la Marató. Sense parar. Amb tot el seu cor i passió.
El 30 de maig Zurich va atorgar el Primer Premi a Draco Taiko per unanimitat en les votacions, d’entre 42 grups de música participants.
Draco Taiko assaja cada setmana i no deixa de preparar noves actuacions.

Taiko Barcelona