Taiko
Menu

Classes de Taiko

Draco Taiko va obrir la primera escola de Taiko a Catalunya el 2018. Ofereix classes de Taiko per a totes les edats. No cal tenir experiència musical per començar a tocar el Taiko. Les classes de Taiko tenen un repte força físic, així que si t’animes a venir, prepara’t per treballar mental i físicament!

Per apuntar-te a les classes truca al 93 790 23 21 o bé escriu-nos a info@dracotaiko.org

La pràctica del Taiko aporta múltiples beneficis a qui el practica! PDF Beneficis de tocar el Taiko

HORARIS

Dilluns de 20.15 a 21.30h

Dimarts de 19.30 a 21h

CLASSES PARTICULARS

Classes individuals. Horaris a convenir a info@dracotaiko.org o 93 790 23 21

PREUS

Preus de les classes:

  • Adults 1 classe a la setmana – 60€ al mes
  • Adults 2 classes a la setmana – 85€ al mes
  • Nens 45 € al mes (1 classe a la setmana)
  • Particulars 50€ la classe

*Hi ha una quota anual de soci de 25€ que és en benefici dels projectes socials de la Fundació Lotus Blau. Només per a les inscripcions mensuals.

El Taiko és una forma d’art dinàmic basat en la percussió tradicional  japonesa i que es practica arreu. Un dels aspectes que defineixen el Taiko és la manera de tocar-lo tant dinàmica. El Taiko és un instrument que es toca amb bastanta intensitat, i sovint amb coreografies que poden assemblar-se molt a les arts marcials japoneses.

Hi ha uns 8.000 grups de Taiko al Japó, i en els últims 30 anys aquest art ha arrelat fortament al món occidental.

Quan toquem el Taiko, aquest no s’utilitza només com a instrument de música, sinó que busquem una connexió entre el tambor i nosaltres a través de 4 principis:

Actitud:

La predisposició mental essencial per poder tocar el Taiko. Respecte i disciplina són unes de les premises més importants a tenir en compte. El grup de Taiko tocarà sota aquestes premises que inclouen respecte per un mateix, els altres components del grup, els instruments, l’espai on es toca, l’historia, l’audiència… La disciplina aplicada al cos i la ment com a fonament per la competència artística.

Kata:

Fa referència al treball físic mentre toquem. Es tracta de la coreografia, de l’aspecte visual que dóna la forma física mentre toquem. És la manera com el so es fa visual.

Tècnica musical:

Totalment lligat a Kata, la Tècnica Musical integra el moviment i el so. Inclou tota la forma: com agafem el batxi, la forma de picar el Taiko, la coordinació de moviments per produïr el so consistent i desitjat.

Ki:

Es tracta de l’energia que flueix per totes les coses. Es diu que és la manera com arribem a ser un amb el Taiko, amb els components del grup i fins i tot, amb l’audiència. Posem l’energia en els Taikos quan els construim i quan els toquem, i l’enviem a l’audiència. Això fa del Taiko una pràctica molt emocionant!